Interview Return to Sender

Dit interview was oorspronkelijk gepubliceerd door Return to Sender. Bekijk het hier.

Sinds 2019 werkt Return to Sender samen met NOOX City Kids. Een geweldig babymerk uit Rotterdam, opgericht door Inoek en Kristi. Een merk met baby- en kids producten die verbonden zijn aan steden… want ja, wie is er nou niet trots op zijn eigen stadje? Inmiddels hebben zij een flinke achterban, weten ze heel baby Nederland te verblijden met hun herkenbare en schattige kinderproducten en, jawel… hebben ze een collectie met Return to Sender in de markt gezet! Wij interviewden Inoek (rechts op de foto) over onze producten.

Hoe is NOOX City Kids ontstaan?
Toen Inoek de eerste keer zwanger werd, merkte zij dat er een enorm tekort was aan mooie, duurzame en originele babyproducten. Alles was hetzelfde, en zeker niet even mooi. Daarnaast kreeg ze uit alle hoeken cadeautjes toegestuurd – zelfs van mensen die relatief ver van haar af stonden. Een echte cadeautjesmarkt. Inoek en Kristi zagen hier dus een gat in de markt en zijn samen gaan brainstormen hoe ze dit gat konden opvullen. Uit deze creatieve geesten is dus NOOX City Kids ontstaan.

Wat is de missie van NOOX City Kids in een notendop?
“We willen mensen verblijden met mooie duurzame cadeautjes. Cadeautjes die een glimlach op je gezicht toveren, die op een waardige manier gemaakt worden en die zowel voor de ouder als voor het kind leuk zijn. Daarnaast geven mensen graag een stukje van zichzelf cadeau; ze willen graag de liefde voor de stad waar ze wonen of vandaan komen met het pasgeboren kindje delen. Onze producten maken dat mogelijk.

Waarom ‘City Kids’?
Om deze vraag te beantwoorden, vertelt Inoek allereerst dat zij samenwerken met ontwikkelingspsychologe Marie. Marie is werkzaam als jeugdprofessional in Dordrecht waar zij kinderen van 0-18 jaar begeleidt. Zij helpt Inoek en Kristi de producten te ontwikkelen op een manier dat ze ook daadwerkelijk bij kinderen aanspreken en binnenkomen. Voor een klein kindje is het heel belangrijk om herkenbare dingen te zien. Daarom zijn Inoek en Kristi herkenbare plekken en dieren gaan tekenen die overeenstemmen met de belevingswereld van de kleintjes. 

“Met mijn eerste kindje ging ik jaren geleden naar de dierentuin in Rotterdam. Een dierentuin met giraffen, leeuwen, olifanten… allemaal hele spannende dieren waarvan ik wel verwachtte dat Mats van onder de indruk zou zijn. Dat bleek anders te verlopen: Mats had alleen maar oog voor de duiven!”

En eigenlijk is dat niet eens vreemd. Duiven zijn herkenbaar, omdat dat één van de weinige dieren zijn die veel door het leven van baby’s dwarrelen. Duiven zijn de beesten die zij waarschijnlijk het meeste zien. En dat betekent dus: herkenbaarheid! 

Uit deze inzichten kwam het idee om met NOOX City kids te focussen op producten met dingen die herkenbaar zijn voor baby’s en kinderen. Op de dingen die daadwerkelijk in het leven van een baby voorkomen. Zo worden de producten van NOOX City Kids leuk voor de baby’s, maar zeker ook leuk voor de ouders! Want ga eens bij jezelf te rade: welk gevoel krijg je als je denkt aan je eigen stad? De meeste volwassenen zullen waarschijnlijk zeggen: trots! Volgens Inoek, Kristi maar zeker ook Marie reden genoeg om babyproducten op de markt te brengen die trotse steden portretteren. 

Hoe is de samenwerking met Return to Sender tot stand gekomen?
NOOX City Kids had een kantoor in hetzelfde pand in Rotterdam, namelijk in het CIC. Dit is een community dat bedrijven huisvest, maar die bedrijven ook met elkaar in contact brengt en inspireert. En zo zijn we met elkaar in contact gekomen. NOOX City Kids zagen hun kans schoon en vatte de koe bij de horens. Via een digitaal middel van CIC zijn zij op zoek gegaan naar interessante partners en op die manier kwamen ze bij ons uit. Samen met onze directeuren Baukje en Marijtje zijn zij gaan tekenen, schrijven en denken… en dat idee werd doorontwikkeld tot deze duurzame rompertjes:

Kun je iets vertellen over het product wat jullie samen met Return to Sender hebben ontwikkeld?
Return to Sender en NOOX City Kids zijn samen op zoek gegaan naar een product dat bij beide bedrijven past: een babyproduct dat op duurzame wijze geproduceerd wordt. We wilden graag een collectie rompertjes ontwikkelen die niet alleen duurzaam geproduceerd worden, maar die de boodschap ook uitdragen; een thema dat bij alle jonge gezinnen in grote steden erg belangrijk is tegenwoordig.

“Het zijn dus 3 rompertjes geworden die een duurzame boodschap uitdragen, die slaan op zowel de duurzaam geproduceerde rompertjes als de ‘duurzaam geproduceerde’ baby’tjes die de rompertjes dragen. Een knipoog dus in het ontwerp! Kijk bijvoorbeeld naar de ‘100% locally grown’ rompertjes; het materiaal is duurzaam, de productie is duurzaam… maar het baby’tje natuurlijk ook!” 

De producten hebben dus allemaal een dubbele betekenis, precies zoals we van NOOX City Kids gewend zijn. In al hun producten zit altijd een grapje, een knipoog of een humoristische twist. Bij de Return to Sender rompertjes zijn dat trouwens niet alleen de kreten die voorop de rompertjes staan, maar ook het bijtje op de billen van het rompertje. 

Voor ons staat de bij symbool voor duurzaamheid aangezien deze met uitsterven bedreigt wordt en er in de stad veel maatregelen worden genomen om dit te voorkomen (bijv. d.m.v. insectenhotels en het zaaien van bloemen). En wat is nou een betere plek dan de billetjes? Het bijtje vliegt snel weg bij de stinkende luier. Zo proberen wij overal een grapje in te verwerken.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?
Inoek en Kristi zijn al flink aan de weg aan het timmeren, maar ze willen meer! Zo vertelt Inoek dat ze al zeker momentum in het buitenland aan het krijgen zijn, en dat ze dit graag willen uitbreiden. In België staat er al een collectie gebaseerd op Antwerpen, en zelfs in Australië hebben ze al een collectie gemaakt voor het zuidelijke Melbourne. Ontzettend gave ontwikkelingen, dus deze dames gaan de wereld nog wel veroveren. Daarnaast komen er binnenkort nieuwe producten uit waarmee ze de collectie uitbreiden naar oudere kinderen.

Heb je nog tips om de corona-tijd door te komen?
“We merken zelf dat men het enorm waardeert om cadeautjes te sturen en om te krijgen. In een tijd dat je niet fysiek bij elkaar kunt zijn, verkleinen cadeautjes alsnog een klein beetje de afstand. Hiermee laat je zien dat je aan elkaar denkt en dat je voor elkaar klaar staat. Zeker als je net een kindje hebt gekregen zoals Kristi wordt dat erg gewaardeerd! Om dat aan te moedigen hebben wij trouwens nu een lockdown actie: met de kortingscode ‘gratisverzending’ hoef je nu namelijk geen verzendkosten meer te betalen over je bestelling op https://nooxcitykids.nl/.”

——————

Enthousiast? Je kunt de rompertjes hier shoppen!